Vuoden 2021 Superruoka Ahifloweröljy – kasvikunnan tehokkain omega-3 lähde

Useimmat tietävät omega-3- ja omega-6-rasvahappojen tasapainon tärkeydestä elimistöllemme ja siitä, että omega-3-rasvahappoja saamme nykyruokavaliostamme usein liian vähän. Omega-3-rasvahappojen parhaana lähteenä on yleisesti pidetty rasvaista kalaa. Nyt on kuitenkin saatavilla uusi kasviperäinen ja kestävästi tuotettu omega-3:sten lähde, nimittäin Ahiflower-öljy (Peltorusojuuri - Buglossoides arvensis). Se peittoaa omega-3-lähteenä perinteiset kasviöljyt mennen tullen!

Kalan puuttuessa ruokavaliosta on aivoille, silmille ja sydämelle tärkeiden omega-3-rasvahappojen, EPA:n ja DHA:n, saanti esimerkiksi kasvissyöjille ja vegaaneille haasteellisempaa. Elimistön on kuitenkin saatava näitä ravinnosta, sillä emme pysty niitä itse valmistamaan. Siksi niitä kutsutaankin välttämättömiksi rasvahapoiksi. Aivojen toiminnan ja mielialan tukemisen lisäksi omega-3:silla voi olla yhteys matala-asteisen tulehduksen hallintaan.

Emme kuitenkaan onneksi ole pelkän kalaöljyn varassa. Elimistömme osaa rakentaa itse EPA:a ja DHA:ta myös kasviperäisestä omega-3-rasvahaposta, alfalinoleenihaposta (ALA). Haasteeksi on kuitenkin havaittu tämän muuntoprosessin hitaus ja usein heikko hyötysuhde.

Muuntosuhde on avaintekijä, monipuolisuus kaupan päälle

Ahiflower-öljyä voidaan suosiolla kutsua täydelliseksi vegaaniseksi omega-3 -lähteeksi. Ahiflower-öljyllä tehtyjen tutkimusten mukaan sen sisältämän ALA:n muuntosuhde EPA:ksi on nelinkertainen verrattuna vahvana ALA:n lähteenä tunnettuun pellavansiemenöljyyn. Tämän arvellaan perustuvan suurelta osin Ahiflower-öljyn sisältämään vähemmän tunnettuun kasviperäiseen omega-3-rasvahappoon, stearidonihappoon.

Ahiflower-öljyn rasvahappokoostumus on muiltakin osin täydellisyyttä hipova; se sisältää kaikkia ihmisen tarvitsemia välttämättömiä rasvahappoja (omega-3, omega-6 ja omega-9) ihanteellisessa suhteessa. Ahiflower®-öljyssä yhdistyvätkin näin esimerkiksi jättihelokkiöljyn, mustaherukkaöljyn ja hamppuöljyn sisältämien rasvahappojen monet hyödyt.

Ekologinen ja puhdas valinta – kalat saavat uida rauhassa

Ahiflower-öljy sopii erinomaiseksi omega-3:sten lähteeksi vegaaneille, kasvissyöjille ja ylipäänsä kaikille, jotka haluavat suosia eettisistä ja ekologisista syistä kasviperäisiä omega-3-rasvahappojen lähteitä. Tiesitkö, että yhden hehtaarin Ahiflower-pelto tuottaa saman määrän omega-rikasta öljyä kuin 100 000 sardiinia tai makrillia!

Rikas Ahiflower-oliiviöljyn pääraaka-aine viljellään Englannissa. Tarkoin määritellyt tuotantokriteerit takaavat öljyn puhtauden ja korkean laadun. Pietarsaaressa Ahiflower-öljy sekoitetaan edelleen korkealaatuisen luomuoliiviöljyn kanssa. Lopputuloksena on neutraalin makuinen öljyseos, jota yksi teelusikallinen (5 ml) päivässä riittää.
Tuotetietoa