Transdermaalinen magnesium - vaikea sanoa, mutta helppo käyttää

Magnesiumia tuntuvat käyttävän nyt kaikki – niin paljon treenaavat kuin uni- ja rentoutumisongelmien kiusaamat. Magnesiumin imeytyminen elimistön hyödynnettäväksi on oma lukunsa eikä aina itsestäänselvyys. Mitä imeytymisestä on hyvä tietää ja miten sen voi optimoida?

Magnesium on monessa mukana

Magnesium on elintärkeä hivenaine, joka aktivoi useita elintoimintoja. Magnesium osallistuu lihasten ja hermoston toimintaan ja solujen energia-aineenvaihduntaan. Se on lisäksi mukana jopa yli 300:ssa entsyymireaktiossa ja on tärkeä suolatasapainon (natrium/kalium) säätelijä. Riittävä magnesiumtaso edesauttaa myös kalsiumin imeytymistä luustoon.

Magnesiumia saadaan todennäköisesti liian vähän

Liikunnan aiheuttama hikoilu, runsas virtsaneritys ja alkoholin käyttö lisäävät nestehukkaa ja magnesiumin tarvetta. Myös stressi kuluttaa magnesiumvarastoja. Tutkimusten valossa näyttäisi siltä, että magnesiumintasot olisivat suurimmalla osasta länsimaisista ihmisistä liian alhaiset elimistön optimaalisen toiminnan takaamiseksi. Syiksi on epäilty niin maaperän köyhtymistä kuin prosessoitua ruokavaliotakin.

Magnesiumvajaus ilmenee yleisimmin lihas- ja hermostovaivoina, kuten kramppeina. Rentoutumis- ja nukahtamisvaikeuksiakin voi esiintyä, kuten myös levottomuuden ja ylikierroksilla olon tuntemuksia. Magnesiumtasojen ollessa kunnossa, lihakset eivät kipeydy treenistä suhteettomasti ja iltaisin on helppo rauhoittua nukkumaan.

Ohituskaista optimaaliseen imeytymiseen

Vatsa- ja suolistokanavan ongelmat ovat yleisiä ja etenkin niistä kärsivillä ravintoaineiden imeytyminen voi olla heikkoa, jolloin syödyistä ravintolisistä on usein vain vähäistä hyötyä. Tällöin voidaan hyödyntää toista reittiä - ihoa. Tutkimusten mukaan laadukas magnesium imeytyy ihon kautta eli transdermaalisesti erinomaisesti; nopeasti ja vatsaa ärsyttämättä. Näin optimaalinen määrä magnesiumia saadaan nopeasti sinne missä sitä tarvitaan eli kudoksiin ja soluihin.

Nordic Health:n transdermaaliset magnesiumtuotteet sisältävät korkealaatuista ja puhdasta, syvältä maankuoresta saatavaa Zechstein-magnesiumia, jonka tehokasta imeytymistä ihon kautta on tutkittu perusteellisesti. Tuotteita on saatavilla monessa muodossa, voiteina, kätevinä spray-tuotteina ja kylpyhiutaleina – kaikkiin tarpeisiin.

Kätevillä magnesiumihotuotteilla takaat imeytymisen

Vahva ja nopeasti imeytyvä Magnesium Oil -ihosuihke on helposti mukana kulkevasta suihkepullosta kätevä suihkauttaa iholle vaikkapa treenin jälkeen. 10 suihkausta sisältää jopa 200 mg hyvin imeytyvää ja palautumista edistävää magnesiumia.

Magnesium Joint -ihosuihke taas on suunniteltu erityisesti niveliä ajatellen ja se viilentää miellyttävästi kuumottavaa tunnetta esim. polvissa, nilkoissa tai ranteissa. Tuote sisältää myös glukosamiinia.

Varsinaista hemmottelua on jalkakylpy Magnesium Flakes -kylpyhiutaleilla. Jalkakylpy lievittää turvotusta ja levottomien jalkojen tunnetta. Kylpy myös tunnetusti rentouttaa pitkän päivän päätteeksi. Lisää n. 1 dl hiutaleita vadilliseen lämmintä vettä ja rentoudu parikymmentä minuuttia – mikä ihana iltarutiini!

HyvinvointiTuotetietoa