rautasuihke-nordic-health-nainen

Väsymys painaa ja olo on uupunut? Rauta on välttämätön hivenaine, jonka puutteesta voi seurata väsymystä ja voimattomuutta. Hemoglobiini- ja ferritiiniarvojen korjaaminen voi olla haastavaa, mutta näin se onnistuu helpommin! 

Rautavajauksen syntymiselle on monia syitä

Raudanpuute voi vaikuttaa monin tavoin jaksamiseen ja energisyyteen. Väsymys ja voimattomuus ovat tyypillisimpiä oireita. Puute voi oireilla myös huimauksena, vastustuskyvyn alenemisena sekä keskittymiskyvyn häiriöinä. Rautavajeelle on monia syitä. Joskus raudan saanti on vähäistä (tiukat ruokavaliot, laihduttaminen, imeytymishäiriöt) tai raudan kulutus on normaalia suurempaa (runsaat kuukautiset, raskaus, imetys, kova fyysinen rasitus). Joskus hemoglobiiniarvo on verikokeiden mukaan normaali ja näyttää, ettei raudanpuutetta olisi, mutta silti esiintyy tyypillisiä anemian oireita. Tällöin kannattaa mittauttaa myös kehon varastorautaa mittaava arvo eli ferritiini. Jos rautalisän tarve käy verikokeista ilmi, on olennaisinta valita sellainen, joka varmasti imeytyy.

Rautasuihke imeytyy suoraan suun limakalvolta

Raudan imeytyminen ei ole itsestäänselvää, vaikka sitä olisikin ravinnossa tarjolla. Nykytiedon mukaan yllättävän vähäinen määrä, vain n. 10 %, ravinnon raudasta imeytyy elimistöön. Raudan ja muidenkin ravintoaineiden imeytymistä häiritsevät nykyisin yhä yleisimmiksi käyvät suolisto-ongelmat. Raudan imeytymistä häiritsevät erityisesti ainakin runsas kahvin, teen ja kolajuomien käyttö. Ravinnossa on toki myös tekijöitä, jotka parantavat raudan imeytymistä. Näitä ovat C- ja B-vitamiinit, joita kannattaa nauttia samaan aikaan rautapitoisten ruokien kanssa.

Rauta-arvoja voidaan korjata tehokkaasti rautaravintolisällä. Raudan imeytyminen on kuitenkin ravintolisästäkin haastavaa, ja monet vatsan kautta nautittavat ravintolisät voivat aiheuttaa ummetusta ja vatsakipuja, jotka johtuvat pääosin juuri puutteellisesta imeytymisestä. Moni voi joutua kokeilemaan lukuisia valmisteita eikä omalle vatsalle sopivaa siltikään löydy. Sen sijaan suihkemuotoista ravintolisää käytettäessä vatsavaivat voi unohtaa kokonaan. Nordic Health:in kätevästä rautasuihkeesta rauta imeytyy suun limakalvolta tutkitusti erinomaisesti suoraan verenkiertoon eikä päädy lainkaan ruuansulatuselimistöön. 

Nordic Healthin rautasuihkeissa on muitakin etuja. Tuotteiden sisältämät rautamuodot eli rauta(III)natrium-EDTA ja ferriammoniumsitraatti eivät lisää elimistön antioksidanttista stressiä, jonka lisääntymistä on havaittu varsinkin paljon eläinperäistä rautaa nauttivilla. Lisäksi näiden rautamuotojen on havaittu tutkimusten mukaan olevan erinomaisesti elimistön hyödynnettävissä jo pienemmilläkin annosmäärillä.

Rauta suihkeena otettuna on vatsavaivaton ja helppo tapa – sopii kaikille

Perinteisiä rautavalmisteita nautittaessa on usein vältettävä tiettyjä ruoka-aineita. Nordic Health -rautasuihkeen voi sen sijaan nauttia mihin aikaan tahansa eivätkä esimerkiksi maitotuotteet, kahvi, tee tai lääkkeet häiritse imeytymistä. Kun rauta-arvoja on tarpeen kohottaa tehokkaasti, mutta halutaan välttää vatsavaivat, on Nordic Health -rautasuihke erinomainen ja helppo ratkaisu. Samalla voidaan olla varmoja raudan imeytymisestä – ja vain imeytyvä rautaravintolisä tehoaa.

Nordic Health -rautasuusuihkeita on saatavilla kahta vahvuutta, 5 mg ja 10 mg, ja ne ovat gluteenittomia, laktoosittomia, lisäaineettomia ja vegaanisia. Ne sopivat käytettäväksi myös raskauden ja imetyksen aikana. 

Artikkelin lukijat saavat Nordic Healthin rautasuihkeista 25 %:n alennuksen koodilla "rautasuihkeet25" huhtikuun ajan! Saat alennuksen käyttämällä koodin kassalla.

    HyvinvointiTuotetietoa