Alhaiset hemoglobiini- ja ferritiiniarvot voivat väsyttää

Väsymys voi vaivata eri elämänvaiheissa monenlaisista syistä. Veriarvojen tarkistaminen verikokeella on tärkeää, jos mikään muu elämäntilanteessa ei selitä loputonta vetämättömyyden tunnetta. Jos syö monipuolisesti, ulkoilee ja nukkuu riittävästi eikä mieltä paina pitkittynyt työstä tai muusta johtuva stressi, voi väsymyksen syitä etsiä veriarvoista.

Alhainen hemoglobiini

Alhainen hemoglobiini oireilee väsymyksenä, päänsärkynä ja voimattomuutena. Raudanpuuteanemiassa on kyse veren rautapitoisuuden heikkenemisestä, ja siihen voi olla useita syitä. Vajavainen tai niukka ruokavalio, raudan imeytymisen häiriö erilaisista suolisto-ongelmista johtuen tai vielä useammin esimerkiksi runsaat kuukautiset ovat yleisimpiä syitä. Myös muut toistuvat verenvuodot, kuten nenäverenvuoto tai haavainen paksusuolentulehdus, voivat heikentää veriarvoja. Suuret leikkaustoimenpiteet voivat myös vaikuttaa asiaan.

Veren rauta-arvoja korjataan rautavalmisteella ja kiinnittämällä erityistä huomiota sen imeytymiseen. Laadukas rautalisä on valmistettu imeytymään minkä tahansa ruoan kanssa nautittuna, aiheuttamatta vatsaongelmia.

Alhainen varastorauta eli ferritiini

Joskus hemoglobiini on verikokeiden mukaan normaalilla tasolla, vaikka ihminen kärsii tyypillisistä anemian oireista eli väsymyksestä ja voimattomuudesta. Tällöin kannattaa mittauttaa myös kehon varastorautaa mittaava arvo eli ferritiini. Kehon rautavarastot pitävät veren rautapitoisuutta tasaisena, joten jos ferritiiniarvot ovat matalalla, ei hemoglobiiniarvokaan tule pitkällä tähtäimellä olemaan kunnossa. 

bertil’s Hemoglobiini – ainutlaatuinen valmiste veriarvojen tueksi

bertil’s Hemoglobiini sisältää raudan lisäksi kuparia, folaattia sekä B- ja C-vitamiineja. Se vahvistaa veren hemoglobiiniarvoja täydentämällä rautavarastoja ja lisäämällä samalla uusien punasolujen määrää.

Tuotteen erittäin monipuolinen koostumus piristää välittömästi ja vähintään 1 kk säännöllisen käytön myötä. C-vitamiini, folaatti ja B12-vitamiini ovat tutkitusti piristäviä ja mielialaa kohottavia. Kupari edistää raudan kuljetusta kehossa.

Vegaanille bertil’s Hemoglobiini sopii erinomaisesti: sen sisältämä aminohappokelatoitu rauta on kasviperäistä, minkä lisäksi tabletti kattaa päivittäisen B12-vitamiinin tarpeen. Aidosti vatsaystävällinen rauta-tuote – ei ärsytä vatsaa sen ainutlaatuisen aminohappokelatoinnin ansiosta.

Hyvin imeytyvä bertil´s Hemoglobiini voidaan nauttia minkä tahansa ruoan ja juoman kanssa. Esimerkiksi maito, kahvi ja tee eivät estä imeytymistä.

HyvinvointiTuotetietoa